Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Samenaankoop

 

De groepsaankopen van het Steunpunt Korte Keten zijn enkel voor leden van het Steunpunt Korte Keten. Lid worden van het Steunpunt doe je via het inschrijvingsformulier op onze website.

 

Gezamenlijke labo-analyseVerwerk je zelf producten (zuivel, vlees, groenten, fruit,…) dan dien je 2 keer per jaar je producten bacteriologisch te laten analyseren op de aanwezigheid van een aantal bacteriën (voor vlees slechts 1 keer per jaar). Per productfamilie dien je 1 staal te laten analyseren.

Het Steunpunt Korte Keten organiseert al vele jaren een zogenaamde groepsaankoop laboanalyses door hiervoor samen te werken met 2 labo’s. Op die manier kunnen we de analysekost voor jou als hoeveproducent drukken.

Hoe werkt dit?

1. Begin oktober sturen we de lijst van de deelnemende hoeveproducenten door naar het labo's waar we mee samenwerken.
2. Het labo neemt telefonisch of via mail contact op met jou om een afspraak te maken de stalen op te halen.
3. Zorg dat op de afgesproken dag de stalen klaar staan SAMEN met het ingevulde aanvraagformulier (voor de provincies Oost- en West-Vlaanderen en het Pajottenland).
4. Een paar dagen later krijgt je via mail de resultaten van de productanalyses eventueel samen met een aantal aanbevelingen. Het Steunpunt krijgt eveneens een kopie van deze resultaten.
5. De facturatie gebeurt tussen jou als hoeveproducent en het labo.

Wens je deel te nemen aan deze groepsaankoop?

1. Je nam nog nooit deel? Stuur voor woensdag 25 september 2019 een mailtje naar kvangoidtsenhoven@ons.be met de info dat je wenst deel te nemen aan de groepsaankoop 'labo'. We hebben hiervoor je naam, adres, GSM, mail adres en sector nodig. Je komt dan op de deelnemerslijst terecht en je zal een mailtje terug krijgen met een overzicht van de analysekosten + een aanvraagformulier dat je dient in te vullen vooraleer de stalen worden opgehaald (enkel voor Oost- en West-Vlaanderen en het Pajottenland).
2. Nam je reeds deel aan de groepsaankoop en wil je terug deelnemen dan hoef je niets te doen. Je blijft op de lijst staan.Website hoeveproducentenEen website is het voornaamste communicatiemiddel van een onderneming en is in de meeste gevallen ook essentieel. Een website is immers het belangrijkste element om online vindbaarheid te genereren. Toch beschikken naar schatting 1/3de van de Korte Ketenondernemingen nog niet over een eigen website. Het Steunpunt Korte Keten heeft een samenwerkingsverband voor het aanmaken van websites, die je zelf op maat kan aanpassen en onderhouden. Het voordeel van de samenaankoop is een mooi en gebruiksvriendelijk design aan een zeer scherpe prijs en met een persoonlijke service.

 

De basiswebsite is een heel eenvoudige website bestaande uit 1 pagina. Hier kan je korte bedrijfsintro, een sectie over uw producten of diensten, gevolgd door enkele sfeerfoto's en contactinformatie kwijt.
Enkele voorbeelden: www.decalogne.be of www.degentsezuivelhoeve.be . 

 

De uitgebreide website bestaat uit meerdere webpagina's, waar je zowel bedrijfsinfo, nieuwsberichten, quotes, een foto-caroussel, video's en nog veel meer kan combineren op maat van jouw bedrijf. Zo kan je bijkomend kiezen voor een digitale bestelmodule, zodat klanten online producten kunnen bestellen. Ook deze uitgebreide website heeft een aantrekkelijk design dat je zelf kan personaliseren. 
Enkele voorbeelden: www.hoeveijstvoske.be en www.hoevevleesdevaering.be . 

 

Wil je meer info of deelnemen aan de samenaankoop websites? We organiseren ook regelmatig opleidingen om met deze websites te leren werken. Laat dan je contactgegevens achter via steunpuntkorteketen@ons.be.

Aankoop website* 

Basiswebsite (=1 pagina) €100
Professionele website  €250
Aanpassen huisstijl (logo, kleuren) €50
Bestelmodule instellen €100
Nieuwsbrief formulier €150
Website op maat €40 per uur
Begeleiding bij invullen site €40 per uur

Extra diensten (emailadres, nieuwsbrief,..) op aanvraag.

Hosting + domeinnaam*
1ste jaar €30; volgende jaren €45

*Prijzen zijn exclusief BTW 

Groepsaankopen vouwtentenWie feestjes, promoties of evenementen organiseert, kan via Het Steunpunt Korte Keten gebruik maken van de groepsaankoop vouwtenten. Dat is een premium-model vouwtent met 4 zijwanden.

Kostprijs: 190 euro (excl. BTW), levering aan huis.

Eigenschappen:

  • Kleur: zwart of zandkleur
  • Afmetingen: 3m op 3m
  • Frame: Carbon Steel - Black Powder Coated (& hoogte verstelbaar) 
  • Materiaal kwaliteit: 420D oxford coated PVC - Sunprotected/Waterproof 350g/m2
  • Vergrendeling: Quick Release Clip Connectors: Nylon
  • Accessoires: Draagtas, touwen, stalen kwalitatieve haringen
  • Alles met ritsen
  • licht, eenvoudig te vervoeren (in auto) en makkelijk op te zetten.
  • Meer details vind je op www.vouwtent.eu

Heb je interesse om een vouwtent aan te kopen stuur dan gerust een mailtje naar steunpuntkorteketen@ons.be.  

 

 

Groepsaankoop professionele koel- of diepvriesboxenVervoer van gekoelde levensmiddelen 

 

Lever jij soms ook voedingswaren uit aan klanten (B2C of B2B) en ben je op zoek naar een professionele oplossing waarbij de voedselveiligheid gegarandeerd wordt dan kan je nu intekenen op de groepsaankoop ‘professionele koelboxen’.

 

De Etheclobox kan gebruikt worden zonder koelplaten (om gevoelige producten voor de hitte te beschermen), met 2 koelplaten (0-7°C, 12u garantie), met 4 vriesplaten (-18°C, 6u garantie).

 

De ethelcobox heeft een formaat van 60 * 40 * 42 cm. Dit komt overeen met een kwart van een Europallet (80 * 120). De totale binnenruimte bedraagt 45 liter (50 * 30 * 30). De nuttige binnenruimte bij gebruik van 4 koelplaten bedraagt 30 liter. De nuttige binnenruimte bij gebruik van 2 koelplaten bedraagt 36 liter.

 

Je kan de box natuurlijk individueel aankopen maar via het Steunpunt Korte Keten bieden we jullie nu deze groepsaankoop aan zodat jullie kunnen genieten van een korting op de normale aankoopprijs. De korting die je van Etheclo kan genieten hangt af van het totaal aantal bestelde boxen (van de ganse groepsaankoop) maar ligt tussen de 10 en 20%.

 

Hoe werkt het?

 

Geef je bestelling door via steunpuntkorteketen@ons.be. We groeperen alle bestellingen, geven deze door naar de leverancier die vervolgens met jullie contact zal opnemen. De facturatie en levering van je boxen gebeurt rechtstreeks met de leverancier.

 

De prijzen hieronder zijn per stuk in euro en zijn exclusief BTW, maar inclusief verzendingskosten

 

  Standaardprijs   Steunpunt
25 - 50 boxen  

Steunpunt
51 - 100 boxen  
Steunpunt
101 - 200 boxen  
Steunpunt
> 200 boxen
box met 2 koelplaten

123,76 111,38 105,19 102,10 99,01
box met 4 vriesplaten

171,24 154,11 145,55 141,27 136,99
box zonder koel/vriesplaten 

89,84 80,86 76,37 74,12 71,87
extra koelplaat
(in zelfde bestelling) 

16,96 15,26 14,41 13,99 13,57
extra vriesplaat
(in zelfde bestelling) 
20,35 18,31 17,30 16,79 16,28

 

Koelplaten invriezen op minimaal -18°C voor 24 uur

Vriesplaten invriezen op minimaal -24°C voor 24 uur

 

Plaats je zelf een bestelling vanaf 5 boxen dan geniet je van een extra korting van 5 %. Prijzen zijn excl. BTW, incl. leveringskosten.

 

Hoe ziet de Etheclobox er uit? 

 

Bekijk hier de folder. Meer informatie vind je op Etheclo.com.