Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Groeien in Korte Keten

Ook voor de ervaren korte keten producent heeft het Steunpunt Korte Keten een aantal troeven. Via nieuwsbrief, vormingen en projecten houden we jou op de hoogte van de actualiteit rond korte keten. Ook met specifieke vragen over jouw situatie kan je bij ons terecht. Stel jouw specifieke vragen over een thema per mail op steunpuntkorteketen@ons.be ferm.steunpuntkorteketen@samenferm.be.

 

Marketing

Hoe bereik je potentiële klanten, wat is jouw boodschap en hoe overtuig je hen om bij jou te kopen? Voor vele land- en tuinbouwers is de marketing achter hun product een hele uitdaging. Toch kan je hier stap per stap in groeien.

 

Kostprijsberekening

Eén van de belangrijke elementen van de korte keten is het verhogen van de eigen autonomie in de prijszetting achter jouw product. Voor de primaire productie hebben de meeste land- en tuinbouwers hun kostenstructuur vaak duidelijk. Of en hoe je de investeringen die gepaard gaan met verwerken en verkopen terugverdient, is vaak minder duidelijk. Omdat het ‘slechts’ om een nevenactiviteit gaat. Een misvatting, omdat iedereen graag zijn tijd en middelen eerlijk wilt terugverdienen.