Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

12 - 14 oktober PIT Event voor lekker eten uit de korte keten

12 - 14 oktober PIT Event voor lekker eten uit de korte keten

PIT, hét event voor lekker eten, eigen kweek en alle korte keten initiatieven.

Van 12 tot 14 oktober is de Floraliënhall in Gent het mekka van de duurzame voeding. PIT is niet zomaar een beurs maar  hét event voor lekker eten, eigen kweek en alle korte keten initiatieven. Pit wordt een feest voor alle zintuigen. Ontdekken, kijken, leren, voelen, proeven en zelf doen….

Op PIT kan je kennis maken met heel wat standhouders en organisaties die werken rond duurzame voeding en dit van grond tot bord. Je kan kuieren langs talloze standen en inspiratie opdoen hoe je zelf in je tuin of terras je eigen voedsel kan telen. Heb je zelf geen groene vingers maar willen jij en je gezin gezond eten dat krijg je op de beurs een volledig beeld van de verschillende facetten van de Korte Keten voeding en kom je te weten waar je allemaal terecht kan voor het aankopen van duurzame land- en tuinbouwproducten.

Tevens kan je er kiezen uit een gevarieerd aanbod aan gratis doe- en demoworkshops en lezingen.  Zo kom je weten hoe je je eigen afvalberg thuis kan reduceren, kan je leren hoe je natuurlijke cosmeticaproducten kan maken, leren je koken met ingrediënten die je misschien anders gewoon weg gooit (no waste cooking), leer je restjes op een creatieve manier verwerken (no leftovers), maak je kennis met weeftechnieken voor snoeihout, leer je zelf huishoudproducten en beewraps maken

Kinderen worden op PIT echt in de watten gelegd met een programma op maat voor hen in het boerderij gedeelte van de KVLV stand. In de grote kinderboerderij kunnen ze naar hartenlust knuffelen met kippen, konijnen, geitjes,…Verderop kunnen ze dan kennis maken met enkele echte boerderijdieren en leren ze samen met papa en mama hoe aardappelen, groenten en fruit geteeld worden.

Met PIT willen we consumenten laten kennis maken met duurzame voeding, Korte Keten en de Vlaamse land- en tuinbouw in al zijn facetten.

Maar dit is niet alles: je kan er kennismaken met verschillende Korte Keten land- en tuinbouwers, proeven van hun producten, luisteren naar hun verhalen en natuurlijk ook hun producten aankopen. De catering wordt georganiseerd door het Steunpunt Korte Keten en is exclusief op basis van Korte Keten producten.

Tickets kan je online aankopen via de website van het PIT event: www.pit-event.be. Ook aan de kassa kan je tickets kopen @ 8 euro. KVLV leden krijgen korting op de toegangsprijs op vertoon van hun lidkaart en betalen slechts 6 euro.

KVLV schenkt 30 vrijkaarten voor het PIT event. Neem vanaf 13 september een kijkje op de FB  pagina van KVLV en ding mee voor een gratis ticket.

Meer info over het PIT-event vind je op www.pit-event.be of via FBE-mail |