Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Voorstel van het FAVV om geïnteresseerde B2C bedrijven te ondersteunen

Voorstel van het FAVV om geïnteresseerde B2C bedrijven te ondersteunen

Het FAVV wil jullie in deze coronatijden helpen met al jullie vragen m.b.t. de allergeneninformatie naar consumenten van verpakte en niet-verpakte levensmiddelen.

In de huidige context van de coronacrisis zijn sommige bedrijven gesloten of werken ze op lage capaciteit. In deze zeer moeilijke situatie proberen bedrijfsverantwoordelijken deze periode van lage activiteit op verschillende manieren te benutten. Het FAVV wil hen individuele ondersteuning bieden door met hen alle aspecten te overlopen van een belangrijke wetgeving die soms foutief wordt toegepast door gebrek aan tijd of kennis: de communicatie van allergeneninformatie aan de consument.

De verantwoordelijken van bedrijven die geïnteresseerd zijn in deze individuele begeleiding, hoeven enkel maar contact op te nemen met de Lokale Controle-Eenheid van hun regio. Een controleur zal worden aangeduid om op afstand (telefoon, e-mail, videoconferentie) de vragen van de inrichting hieromtrent door te nemen en om te verduidelijken wat er kan worden gedaan.

Op de FAVV website vind je de lokale controle-eenheden en voor de opvolging van uw procedure betreffende allergenen.

Antwerpen  Info.ant@favv.be
+32 3 202 27 11 
Oost-Vlaanderen/Vlaams-Brabant Info.ovb@favv.be  +32 9 210 13 00
West-Vlaanderen Info.wvl@favv.be +32 50 30 37 10
Vlaams-Brabant/Limburg Info.vli@favv.be
+32 16 39 01 11
 Brussel/Bruxelles Info.bru@favv.be  +32 2 211 92 00


 

Meer info over het coronavirus en de andere maatregelen en versoepelingen van het FAVV in deze moeilijke tijden voor het bedrijfsleven en de samenleving.

 E-mail |