Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Groepsaankoop labo-analyses gaan binnenkort van start voor onze leden

Groepsaankoop labo-analyses gaan binnenkort van start voor onze leden

Verwerk je zelf producten (zuivel, vlees, groenten, fruit,…) dan dien je 2 keer per jaar je producten bacteriologisch te laten analyseren op de aanwezigheid van een aantal bacteriën (voor vlees slechts 1 keer per jaar). Per productfamilie dien je 1 staal te laten analyseren.

Het Steunpunt Korte Keten organiseert al vele jaren een zgn. groepsaankoop laboanalyses door hiervoor samen te werken met 2 labo’s. Op die manier kunnen we de analysekost voor jou als hoeveproducent drukken.

Hoe werkt dit?
  1. Begin oktober sturen we de lijst van de deelnemende hoeveproducenten door naar het labo's waar we mee samenwerken.
  2. Het labo neemt telefonisch of via mail contact op met jou om een afspraak te maken de stalen op te halen.
  3. Zorg dat op de afgesproken dag de stalen klaar staan SAMEN met het ingevulde aanvraagformulier (voor de provincies Oost- en West-Vlaanderen en het Pajottenland).
  4. Een paar dagen later krijgt je via mail de resultaten van de productanalyses ev. samen met een aantal aanbevelingen. Het Steunpunt krijgt eveneens een kopie van deze resultaten.
  5. De facturatie gebeurt tussen jou als hoeveproducent en het labo.

Wens je deel te nemen aan deze groepsaankoop?
  1. Alle groepsaankopen van het Steunpunt Korte Keten staan open voor onze leden. Lid worden biedt heel wat voordelen en heb je heel snel terug verdiend. 
  2. Je nam nog nooit deel? Stuur voor donderdag 1 oktober 2020 een mailtje naar kvangoidtsenhoven@samenferm.be met de info dat je wenst deel te nemen aan de groepsaankoop 'labo'. We hebben hiervoor je naam, adres, GSM, mailadres en sector nodig. Je komt dan op de deelnemerslijst terecht en je zal een mailtje terugkrijgen met een overzicht van de analysekosten + een aanvraagformulier dat je dient in te vullen vooraleer de stalen worden opgehaald (enkel voor Oost- en West-Vlaanderen en het Pajottenland).
  3. Nam je reeds deel aan de groepsaankoop en wil je terug deelnemen dan hoef je enkel je lidmaatschap bij het Steunpunt Korte Keten in orde te brengen zodat het labo je terug kan contacteren. Het lidmaatschap van het Steunpunt Korte Keten staat los van het lidmaatschap van Ferm.

 E-mail |