Steunpunt Korte Keten,

jouw eerste aanspreekpunt
voor vragen over de korte keten.

Samenaankoop

De groepsaankopen van het Steunpunt Korte Keten zijn enkel voor leden van het Steunpunt Korte Keten. Lid worden van het Steunpunt doe je via het inschrijvingsformulier op onze website.

 

Gezamenlijke labo-analyse

Verwerk je zelf producten (zuivel, vlees, groenten, fruit,…) dan dien je 2 keer per jaar je producten bacteriologisch te laten analyseren op de aanwezigheid van een aantal bacteriën (voor vlees slechts 1 keer per jaar). Per productfamilie dien je 1 staal te laten analyseren.

Het Steunpunt Korte Keten organiseert al vele jaren een zgn. groepsaankoop laboanalyses voor onze leden Steunpunt Korte Keten door hiervoor samen te werken met 2 labo’s. Op die manier kunnen we de analysekost voor jou als hoeveproducent drukken.

Meld je voor 30 september aan voor de groepskoop laboanalyses!

Hoe werkt dit?

 1. Begin oktober sturen we de lijst van de deelnemende hoeveproducenten door naar het labo's waar we mee samenwerken.
 2. Het labo neemt telefonisch of via mail contact op met jou om een afspraak te maken om de stalen op te halen.
 3. Zorg dat op de afgesproken dag de stalen klaar staan SAMEN met het correct ingevulde aanvraagformulier versie 2021 (voor de provincies Oost- en West-Vlaanderen en het Pajottenland). Vanwege corona pleiten het labo en het Steunpunt ervoor om de contacten zoveel mogelijk te beperken. Je kunt je stalen klaarzetten in een goed zichtbare frigobox MET het ingevulde aanvraagformulier. Op die manier is het ook voor de koerier veilig werken.
 4. Een paar dagen later krijgt je via mail de resultaten van de productanalyses ev. samen met een aantal aanbevelingen. Het Steunpunt krijgt eveneens een kopie van deze resultaten. Bij het analyseverslag zit ook een certificaat dat aangeeft dat de analyses uitgevoerd werden en conform zijn. Je kunt dit certificaat afprinten en ophangen in je winkel. Leuk voor de consument om te weten dat ze in vertrouwen bij jou hun aankopen kunnen doen.
 5. De facturatie gebeurt tussen jou als hoeveproducent en het labo.


Wens je deel te nemen aan deze groepsaankoop?

 1. Alle groepsaankopen van het Steunpunt Korte Keten staan open voor onze leden van het Steunpunt. Lid worden biedt heel wat voordelen en heb je heel snel terug verdiend. Lid worden doe je door het formulier in te vullen.
 2. Je nam nog nooit deel? Stuur voor eind september 2021 een mailtje naar ferm.steunpuntkorteketen@samenferm.be met de info dat je wenst deel te nemen aan de groepsaankoop 'labo'. We hebben hiervoor je naam, adres, GSM, mailadres en sector nodig. Je komt dan op de deelnemerslijst terecht en je zal een mailtje terugkrijgen met een overzicht van de analysekosten + het aanvraagformulier 2021 dat je dient in te vullen vooraleer de stalen worden opgehaald (enkel voor Oost- en West-Vlaanderen en het Pajottenland).
 3. Nam je reeds deel aan de groepsaankoop en wil je terug deelnemen dan hoef je enkel je lidmaatschap bij het Steunpunt Korte Keten in orde te brengen zodat het labo je terug kan contacteren. Het lidmaatschap van het Steunpunt Korte Keten staat los van het lidmaatschap van Ferm.

 

BELANGRIJK: aanvragen tot deelname aan de groepsaankoop na 30 september kunnen niet meer genieten van het voordeeltarief en er zal vanuit het labo een transportkost moeten aangerekend worden. Zorg dus zeker dat je je tijdig aanmeldt.

 

 

Website hoeveproducenten

Een website is het voornaamste communicatiemiddel van een onderneming en is in de meeste gevallen ook essentieel. Een website is immers het belangrijkste element om online vindbaarheid te genereren. Toch beschikken naar schatting 1/3de van de Korte Ketenondernemingen nog niet over een eigen website. Het Steunpunt Korte Keten heeft een samenwerkingsverband voor het aanmaken van websites, die je zelf op maat kan aanpassen en onderhouden. Er bestaat zowel een basiswebsite als een ‘deluxe’ versie.
 

Basiswebsite

De basiswebsite is een heel eenvoudige website bestaande uit 1 pagina. Hier kun je een korte bedrijfsintro, een sectie over jouw producten of diensten, gevolgd door enkele sfeerfoto's en contactinformatie kwijt.

Enkele voorbeelden: Agraclaessens en De Calogne 
 

Basiswebsite deluxe

De deluxe versie van de basiswebsite bestaat uit meerdere pagina's die je zelf kunt opvullen met een blokkensysteem. De website heeft een vast design met de mogelijkheid om het kleurenpalet aan te passen aan jouw huisstijl.

Functionaliteiten op de basiswebsite deluxe:

 • Informatieve pagina's
 • Contactpagina
 • Nieuws
 • Blog
 • Veelgestelde vragen
 • Diensten
 • Producten
 • Bestelmodule met eventueel online betalen
 • Nieuwsbrief met MailChimp integratie


Enkele voorbeelden: 't Vers Varkentje en Lembi

Aankoopprijzen website 2021

    Normaal     Leden Steunpunt Korte Keten  
Basiswebsite € 229 € 129
Basiswebsite deluxe € 829 € 629
Website op maat  vanaf € 1 629
Domeinnaam & hosting per jaar      € 39

 

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Ben je lid en heb je interesse? Neem dan contact op met ferm.steunpuntkorteketen@samenferm.be en wij helpen jou graag snel op weg.

 

 

Groepsaankopen vouwtenten

Wie feestjes, promoties of evenementen organiseert, kan via Het Steunpunt Korte Keten gebruik maken van de groepsaankoop vouwtenten. Dat is een premium-model vouwtent met 4 zijwanden.

Kostprijs: 190 euro (excl. BTW), levering aan huis.

Eigenschappen:

 • Kleur: zwart of zandkleur
 • Afmetingen: 3m op 3m
 • Frame: Carbon Steel - Black Powder Coated (& hoogte verstelbaar) 
 • Materiaal kwaliteit: 420D oxford coated PVC - Sunprotected/Waterproof 350g/m2
 • Vergrendeling: Quick Release Clip Connectors: Nylon
 • Accessoires: Draagtas, touwen, stalen kwalitatieve haringen
 • Alles met ritsen
 • licht, eenvoudig te vervoeren (in auto) en makkelijk op te zetten.
 • Meer details vind je op www.vouwtent.eu

 

Bestel deze vouwtent eenvoudig via mail, vermeld zeker de kortingscode ‘SKK'.

 

 

Groepsaankoop professionele koel- of diepvriesboxen

Vervoer van gekoelde levensmiddelen

Lever jij soms ook voedingswaren uit aan klanten (B2C of B2B) en ben je op zoek naar een professionele oplossing waarbij de voedselveiligheid gegarandeerd wordt dan kan je nu intekenen op de groepsaankoop ‘professionele koelboxen’.

De Etheclobox kan gebruikt worden zonder koelplaten (om gevoelige producten voor de hitte te beschermen), met 2 koelplaten (0-7°C, 12u garantie), met 4 vriesplaten (-18°C, 6u garantie).

De ethelcobox heeft een formaat van 60 * 40 * 42 cm. Dit komt overeen met een kwart van een Europallet (80 * 120). De totale binnenruimte bedraagt 45 liter (50 * 30 * 30). De nuttige binnenruimte bij gebruik van 4 koelplaten bedraagt 30 liter. De nuttige binnenruimte bij gebruik van 2 koelplaten bedraagt 36 liter.

Je kan de box natuurlijk individueel aankopen maar via het Steunpunt Korte Keten bieden we jullie nu deze groepsaankoop aan zodat jullie kunnen genieten van een korting op de normale aankoopprijs. De korting die je van Etheclo kan genieten hangt af van het totaal aantal bestelde boxen (van de ganse groepsaankoop) maar ligt tussen de 10 en 20%.
 

Hoe werkt het?

Geef je bestelling door via ferm.steunpuntkorteketen@samenferm.be. We groeperen alle bestellingen, geven deze door naar de leverancier die vervolgens met jullie contact zal opnemen. De facturatie en levering van je boxen gebeurt rechtstreeks met de leverancier.

De prijzen hieronder zijn per stuk in euro en zijn exclusief BTW, maar inclusief verzendingskosten

 

  Standaardprijs   Steunpunt
25 - 50 boxen  

 
Steunpunt
51 - 100 boxen  
Steunpunt
101 - 200 boxen  
Steunpunt
> 200 boxen
box met 2 koelplaten
 
123,76 111,38 105,19 102,10 99,01
box met 4 vriesplaten
 
171,24 154,11 145,55 141,27 136,99
box zonder koel/vriesplaten 
 
89,84 80,86 76,37 74,12 71,87
extra koelplaat
(in zelfde bestelling) 
 
16,96 15,26 14,41 13,99 13,57
extra vriesplaat
(in zelfde bestelling) 
20,35 18,31 17,30 16,79 16,28

 

Koelplaten invriezen op minimaal -18°C voor 24 uur

Vriesplaten invriezen op minimaal -24°C voor 24 uur

Plaats je zelf een bestelling vanaf 5 boxen dan geniet je van een extra korting van 5 %. Prijzen zijn excl. BTW, incl. leveringskosten.
 

Hoe ziet de Etheclobox eruit?

Bekijk hier de folder. Meer informatie vind je op Etheclo.com.